Kragujevački apsolvent izboden na kruzeru stiže kući - iKragujevac


Vesti

Kragujevački student ekonomije koji je izboden na kruzeru tokom apsolventske ekskurzije, izašao iz bolnice u Rimu i vraća se kući. 

Apsolvent Ekonomskog fakulteta iz Kragujevca Jovan Spasić (23), koji je prošle nedelje teško povređen na apsolventskoj ekskurziji u inostranstvu, u sredu je izašao iz bolnice u Rimu. Prilikom pokušaja da razdvoji studente iz Srbije, koji su se potukli tokom žurke na palubi kruzera na plovidbi između Barselone prema Rimu, Jovan je zadobio više uboda nožem. 

Mladićev otac Dragan, koji je neprekidno bio pored sina u bolnici u Rimu, potvrdio nam je da su Jovanove povrede sanirane i da će, najverovatnije već od četvrtka, biti na kućnom lečenju u Kragujevcu.

- Dobro je. Stižemo kući. Naravno, pratiće se njegovo zdravstveno stanje i dalji oporavak - rekao nam je u sredu u telefonskom razgovoru Dragan Spasić.

- Povrede su bile ozbiljne, izgubio je dosta krvi. Srećom, oporavio se, zahvaljujući svojoj mladosti i snazi. 

Dragan i Jovan u Srbiju stižu redovnim letom iz Rima do Beograda, a potom automobilom do Kragujevca.

Kako nam je ranije ispričao Dragan, Jovana je nožem u stomak više puta ubo mladić iz Kruševca koji na ekskurziju nije išao kao apsolvent već je bio u pratnji svoje devojke.Svemu je izgleda "kumovao" alkohol, a povod za tuču navodno je bilo to što su neki studenti dobacivali devojci.

Jovan nije učestvovao u tuči, ali je povređen kada je pokušao da razdvoji zavađene studente i smiri mladića koji je u ruci držao nož. Ovaj ga je, kako je Jovan ispričao ocu, zagrlio, a potom više puta ubo u stomak. Prva pomoć mu je ukazana na kruzeru, a potom je prebačen u bolnicu u Rimu.

novosti.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu