PRIPREME ZA RIO: Vaterpolisti Srbije u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, saopštio je plan priprema za Olimpijske igre, koji će obuhvatiti i šestodnevno treniranje u Kragujevcu, od 13. do 18. juna. 

„Delfini“ sa pripremama kreću 6. juna, a do 12. će se pripremati u Beogradu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, koje sa klupe predvodi Dejan Udovičić. Zatim će od 13. do 18. trenirati u Kragujevcu, a 19. kreću u Kinu, gde se od 21. do 26. održava finalni turnir Svetske lige. Srbija je u grupi sa SAD, Kinom i Brazilom.

Na prvi deo priprema od 6. do 12. juna pozvani su sledeći igrači: G. Pijetlović, Rističević, Dobožanov, V. i S. Rašović, Ćuk, Mandić, Drašović, Ranđelović, Ubović, Vico, Nikić, Asanović, Rogač, Subotić, Gogov i Jakšić.

Na pripremama u Kragujevcu priključiće se: Filipović, Prlainović, D. Pijetlović, Gocić, Aleksić, S. Mitrović i B. Mitrović, mada će konačan spisak za Kragujevac biti naknadno definisan zbog priprema mlade reprezentacije. Stručni štab je neizmenjen u odnosu na EP 2016. u Beogradu

Dejan Savić je na konferenciji dodao:

– Sve smo isplanirali. Svetska liga će poslužiti kao i 2014. za pripreme. Utakmice će biti u drugom planu. I na turniru u Boru će ekipe proveriti svoju formu ali je sigurno da će biti i skrivalica. Očekuje nas veliki turnir u Riju na kojem bar osam ekipa mogu da se nadaju postolju. Ne treba nam pritisak i na tome ću posebno insistirati u početku rada. Turniri iz Trsta i Jokohame ne znače ništa u pogledu forme, pravi rad tek predstoji.

 

izvor/foto: vaterpolovesti.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu