BIRO VAM NE GINE: Sa ovim fakultetima ste "zaglavili"! - iKragujevac


Vesti

Kada upisujete fakultet, neizbežno je pitanje: kako ću se sutra zaposliti? Stoga je važno znati koja zanimanja u kojem trenu nedostaju u zemlji.

Profesor fizičke kulture prosečno na birou rada provede 2 godine i četiri meseca, i ovo zanimanje je prvo na listi onih koji se na evidenciji nezaposlenih najduže zadrže, kada su oni sa univerzitetskom diplomom u pitanju. Ipak, ovo zanimanje nije jedino sa priličnim "stažom" na birou rada.

S obzirom na to da veliki broj visoko obrazovanih mladih ljudi ne može da pronađe posao u struci, a na isti čekaju godinama, statistički podaci pokazuju da nije stvar uvek individualnog zalaganja, već da su pojedina zanimanja osuđena na višegodišnje čekanje.

Odmah iza profesora fizičke kulture, šampioni u čekanju posla su i profesori razredne nastave (prosek na birou: 2 godine i 3 meseca) a prate ih i inženjeri mašinstva.

Na listi se dalje nižu diplomirani pravnici i ekonomisti, što je donekle i logično, jer poslednjih godina vlada ogromno interesovanje za ove fakultete. Na ovim fakultetima je i mnogo veći broj upisanih studenata iz godine u godinu, u odnosu na druge fakultete.

Oni, zajedno sa diplomiranim menadžerima na birou provedu u proseku 26 meseci.

Kada upisujete fakultet, neizbežno je pitanje: kako ću se sutra zaposliti? Stoga je važno znati koja zanimanja u kojem trenu nedostaju u zemlji.

Ovih dana je više nego očigledno da jedno zanimanje naročito fali u svim gradovima Srbije. Radi se o diplomiranim farmaceutima.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu