Akcija se nastavlja: Kragujevčani, pomozite svojim sugrađanima! Jako im je teško! - iKragujevac


Vesti

Od kako smo objavili članak o porodici Mirković iz sela Milatovac, koju čini samohrani otac i njegovo troje dece, javio nam se veliki broj Kragujevčana koji su raspoloženi da pomognu.

Da podsetimo, Radoslav Mirkovic iz sela Milatovca je otac Darka (15), Tijane (14) i Slađana (12). Od njihovog rođenja brine o njima na najbolji mogući način. Ostao je sam da svojoj deci bude i otac i majka. Kaže da mu to ne bi teško palo da ima bilo kakav posao. Pokušavao je na sve načine da deci obezbedi hranu i odeću. Nikada nije molio nikoga za pomoć jer smatra da „imaju dovoljno“. Međutim, kada je Goca Jeremic ispred fondacije "Nase pravo lice" otišla kod njega u kuću - nije baš sve bilo tako.

Kuća je bez maltera, puna vlage, nema vode ni kanalizacije. Pravi šok je bio videti decu da se kupaju u koritu nasred sobe u 21 veku. Imaju svega 2 kreveta u kući, sto i stolice su stare preko 40 godina. Zahvaljujući komšiji trenutno na pozajmici imaju šporet i veš mašinu.

Svo troje dece su odlični đaci, kulturni, vredni, znaju ustati u 5 ujutru i spremiti sve u kući i oko kuće pa čisti i uredni otići u školu. Sve komšije ih hvale kao dobre i vredne ljude.

Ovo su naši Kragujevčani!!! Ne treba da dozvolimo da nastave ovako da žive! 

Do sada se javio veliki broj naših sugrađana koji su pomogli u nameštaju, hrani, garderobi. Sada bismo poseban akcenat stavili na građevinskom materijalu, vodovodnim i kanalizacionim cevima i pločicama, jer kao što smo već napomenuli, Mirkovići nemaju ni vodu u kući! Takođe, potreban je laminat, frižider, bojler, veš mašina, zavese, posteljina, tepisi i sl.

Obezbeđen je cement, a od novca koji je do sada prikupljen od donatora, kupljen je pesak. ZAMOLILI BISMO majstore, farbare, molere, keramičare da odvoje par sati jednog dana i POMOGNU oko radova na kući.

Naše malo je njima i te kako mnogo!

Kontakt telefon: 069/4898155

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu