Kragujevac: Gradska poreska uprava OBAVEŠTAVA - iKragujevac


Vesti

Gradska poreska uprava grada Kragujevca obaveštava poreske obveznike poreza na imovinu fizičkih lica, da je rok za plaćanje poreza na imovinu za drugi kvartal 16.05.2016.godine.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza, poreski obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata, kao i pokretanje postupka prinudne naplate.

U toku je postupak podnošenja Zahteva za odlaganje plaćanja dugovanog poreza na rate. Zahtevi se mogu podneti zaključno sa 04.07.2016.godine, shodno članu 10. i 11.Zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji (“Službeni glasnik RS“ broj 15/16) i shodno Pravilniku o postupanju Poreske uprave i poreskog obveznika u postupku odlaganja plaćanja dugovanog poreza na rate (“Službeni glasnik RS“ br. 28/16).

Ukoliko se poreski obveznici ne pridržavaju rokova iz rešenja kojima se odobrava odlaganje plaćanja dugovanog poreza na rate i ne izmiruju tekuće poreske obaveze, pokrenuće se postupak prinudne naplate u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu