Prva vodička tura kroz Kragujevac: „Od Kragujevdže do danas“ - iKragujevac


Vesti

U subotu 23. aprila Gradska turistička organizacija “Kragujevac“ počeće da realizuje plan ovogodišnjih turističkih vodičkih tura u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“. Prva vodička tura biće organizovana pod nazivom „Od Kragujevdže do danas“ i predstavlja osnovnu turu za upoznavanje našeg grada. 

Zainteresovani Kragujevčani i gosti kroz priču turističkog vodiča Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ saznaće najvažnije činjenice iz različitih istorijskih perioda razvoja grada i posetiće značajne institucije i lokacije.

Turistička tura je pešačkog karaktera tako da će grupa u laganoj šetnji biti upoznata sa istorijom, arhitekturom i značajnim ličnostima Kragujevca. Predviđena je poseta muzeju „Stara livnica“ , Staroj Miloševoj crkvi, Staroj skupštini, Amidžinom konaku i Kući prote Miloja Barjaktarovića.

Polazak grupe predviđen je u 12 časova ispred Stare upravne zgrade ili „kod sata“.

Potrebne informacije zainteresovani mogu da dobiju u Turističkom informativnom centru (na platou nekadašnje Robne kuće) u ulici dr. Zorana Đinđića br. 11, telefon 335 302 ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

izvor/foto: GTO Kragujevac 
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu