Načelnik Policijske uprave Kragujevac: Javni red i mir su nam prioritet - iKragujevac


Vesti

Opšta bezbednost, javni red i mir i zaštita lične i imovinske sigurnost građana biće prioriteti Policijske uprave u Kragujevcu, rekao je novi načelnik te uprave Slobodan Malešić.

- Kragujevac je ozbiljan grad i mislim da je čast svakome da bude načelnik Policijske uprave ,ali i ozbiljan izazov. To je grad sa dosta ljudi, grad specifičnih problema, mentaliteta, društvenih promena iz prethodnog perioda što povlači određenu strukturu i ponašanje - rekao je Malešić.

Malešić je najavio da je cilj da se opšta bezbednost kao i javni red i mir podignu na najviši nivo kao i da se smanji imovinski kriminal.

Prema rečima Malešića, posebna pažnja biće posvećena radu policije u lokalnoj zajednici za bolju sigurnost građana, uz povećanje broja policajaca na javnim mestima.

- Bavićemo se i problemom druženja policajaca sa osobama iz kriminogenih sredina, koji postoji u određenoj meri i vrlo brzo ćemo preduzeti mere da takvo ponašanje promeni - rekao je Malešić.

On je rekao da u Policijskoj upravi Kragujevac koja sem Grada Kragujevca pokriva i šest šumadijskih opština radi oko 1.000 zaposlenih u svim službama.

Malešić je rekao novinarima da neće biti otkaza ni za jednog policijskog službenika.

Malešić je u prvom susretu sa novinarima iz medija u Kragujevca i Aranđelovcu, rekao da je na dužnost stupio 18.februara pošto je upućen "do godinu dana" iz Beograda gde je bio zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije.

 

izvor: Beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu