Predstava „Kutija sreće“ za decu bez roditeljskog staranja iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Po preporuci Centra za socijalni rad „Solidarnost” iz Kragujevca, deca bez roditeljskog staranja imala su priliku da gledaju nove avanture Maše i Medveda u predstavi „Kutija sreće“, zahvaljujući humanitarnoj akciji u organizaciji Sberbank Srbija.

Tridesetoro dece bez roditeljskog staranja i iz hraniteljskih porodica uzrasta od tri do osam godina uživalo je, zajedno sa predstavnicima banke, u avanturama Maše i Medveda u hali „Jezero“.

„Posebno nam je drago što smo u mogućnosti da na ovaj način obradujemo mališane. Sberbank Srbija je ovim događajem nastavila akciju „Sberbank deci“ započetu krajem 2015. godine, koja će se nastaviti i u narednom periodu“, izjavila je Ivana Prokić, v.d. direktora ekspoziture Sberbank Srbija u Kragujevcu.

„Kada su me pozvali iz Sberbanke i predložili da doniraju karte za rusku predstavu „Maša i Medved” za decu bez roditeljskog staranja, odmah smo prihvatili, budući da predstavlja značajan doprinos u razvoju dece koja se nalaze u sistemu socijalne zaštite. Ova donacija Sberbank Srbija predstavlja značajan primer  društvene odgovornosti i verujemo da će isti primer slediti i drugi subjekti i na taj način pomoći ukupnoj resocijalizaciji dece bez roditeljskog staranja”, izjavio je Momir Borić, direktor centra za socijalni rad. 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu