Svetosavska akademija u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji - iKragujevac


Vesti

Svečanom akademijom u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji obeležena je školska slava Sveti Sava. Akademiji su prisustvovali Njegovo preosveštenstvo vladika šumadijski gospodin Jovan sa sveštenstvom Eparhije šumadijske, gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković, predsednik Skupštine grada Milan Urošević, predstavnik Školske uprave Kragujevac i predstavnici ostalih gradskih institucija.

Posle rezanja slavskog kolača, pozdravljajući goste, profesore i učenike, Slavica Marković direktorka Prve kragujevačke gimnazije, govoreći o liku i delu Svetog Save podsetila na stvaralačku radost koji Savindan podstiče u školama i da duhovna buktinja koju je Sava pre mnogo vekova upalio još uvek gori. Savino delo ostaje najveličanstvenije i najuzvišenije i svojim zracima iz prošlosti zauvek nas obasjava.  

Sveti Sava proslavljen je danas u svim osnovnim i srednjim školama u Kragujevcu, kao i na fakultetima kragujevačkog Univerziteta.

Svetosavska akademija, u organizaciji Knjaževsko – srpskog teatra, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, biće održana večeras u Pozorištu u 19 sati.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu