Fiat radi punom parom, u dogledno vreme bez zastoja u proizvodnji - iKragujevac


Vesti

Ovogodišnja proizvodnja svih verzija modela "fijat 500L" u kompaniji Fijat Krajsler automobili Sbija (FCAS) počela je 11. januara. Proizvodni proces organizovan je u tri smene, a iz fabričkih pogona ponovo izlazi nešto više od 600 automobila dnevno i, ako je suditi prema informacijama iz FCA Srbija, u dogledno vreme neće biti ozbiljnijih zastoja u proizvodnji, registrovanih u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu.

 

Radnici FCA Srbija, ali i  deo stručne javnosti, sada priželjkuju da nakon redizajna "fijata 500L", startuje proizvodnja redizajniranih starih modela "fijat 500" ("topolino") i "fijat 128", koji su se nedavno u javnosti pojavili tek kao idejna rešenja. 

Konačnu odluku o proizvodnji novih modela u Fijatovim fabtrikama širom sveta donosi top menadžment Grupacije Fijat Krajsler, na čelu sa Serđom Markioneom koji, još uvek, nije odlučio gde će da se proizvodi naslednik "punta".

Otuda ima onih koji smatraju da bi u kragujevačkoj fabrici evntualno mogao da se proizvodi i model koji će na tržištu da nasledi "punto", koji je u originalnoj verziji, već pravljen u Kragujevcu. Nadležni u MInistarstvu privrede, ne tako davno, najavljivali su da će Vlada Srbije, u pregovorima sa menadžmentom Fijat Krajsler Grupacije tražiti da se u Kragujevcu proizvodi jedan novi Fijatov automobil, ili model nekog drugog proizvođača na platformi sličnoj Fijatovoj.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu