Potpisivanje prvih ugovora o otkupu i preradi junećeg mesa krajem februara - iKragujevac


Vesti

Potpisivanje prvih ugovora o otkupu i preradi junećeg mesa između predstavnika kineske kompanije "Cmek'' i odgajivača sa teritorije Kragujevca i Centralne Srbije očekuje se krajem narednog meseca.

Plasiranje najmanje 50.000 tona junetine godišnje na kinesko tržište, prema rečima Damjana Srejića, načelnika Šumadijskog upravnog okruga, u značajnoj meri doprineće razvoju stočarstva na ovom području.

Srejić, koji je učestvovao u tehničkom delu pregovora sa investitorom iz Kine, naglašava da je ovo jedan od najvećih projekata realizovanih u našoj zemlji u cilju jačanja srpskog sela.

Potpisivanjem ugovora o realizaciji ovog projekta sa predstavnicima kragujevačke lokalne samouprave, kineska kompanija Cmek obavezala se da uloži značajna sredstva u uzgoj stoke, otkup i preradu junećeg i jagnjećg mesa na području Kragujevca i Centralne Srbije.

U Šumadijskom upravnom okrugu, čiji je načelnik Damjan Srejić učestvovao u tehničkom delu pregovora sa kineskim investitorom, smatraju da je ovo jedan od najvećih projekata koji su realizovani na ovom području u cilju pospešivanja razvoja stočarstva i poljoprivrede u našoj zemlji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu