U Malim Pčelicama otvoren Klub za stara lica - iKragujevac


Vesti

Prostorije Mesne zajednice Male Pčelice - Novo naselje preuređene su i adaptirane u Klub za stara lica a danas je, u prisustvu predstavnika susednih mesnih zajednica i kancelarija, Gradskog udruženja penzionera Kragujevac i brojnih meštana, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, Gordana Damnjanović svečano otvorila.

U okviru Strategije socijalne zaštite grada Kragujevca posebna ciljna grupa jesu stari i njihove potrebe prepoznati kao izuzetno osetljiva vulnerabilna kategorija. Lokalna samouprava, Gradska uprava za zdravstvo i socijalnu zaštitu podržava programe, projekte i usluge namenjene starim licima koje su pre svega preventivnog, promotivnog i zdravstveno rekreativnog karaktera kroz aktivnosti vezane za stvaralaštvo, socijalizaciju i što bolju inkluziju starih, naročito na seoskom području. U planu je da, u toku sledeće godine, Grad nastavi pružanje podrške starim licima i to ne samo kroz niz tradicionalnih manifestacija kao što su Olimpijada starih, Festival stvaralaštva starih, obeležavanje Nedelje starih i podrške Kutku za kvalitetnije starenje već i kroz različite programe i projektne aktivnosti, kako bi treće doba naših sugrađana učinio što sadržajnijim - rekla je na otvaranju Gordana Damnjanović, član Gradskog veća.

Renoviranjem prostorije mesne zajednice su okrečene, rešeno je pitanje električne instalacije, regulisana vodovodna i kanalizaciona mreže tako da će najstariji meštani ove mesne zajednice imati prijatniji kutak za druženja i boravak. Prema rečima predsednika Mesnog udruženja penzionera Male Pčelice, Novo naselje, Milutinović Gradimira u klub rado dolaze i meštani susednih mesnih zajednica a vrata su otvorena i za stare i za mlade.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu