KG: Obezbedjena Brajeva mašina za slepog dečaka iz Botunja - iKragujevac


Vesti

Slepom dečaku iz Botunja, učeniku drugog razreda Osnovne škole "19. oktobar" danas obezbedjena Brajeva mašina.

Program inkluzije dece sa hendikepom ima za cilj da omogući normalno odrastanje ovakvih mališana. Medjutim, ponekad, novčana sredstva igraju presudnu ulogu u svemu tome.
Ovog puta, susreli smo se sa Veljkom Šarčevićem, mališanom iz Botunja, koji je slep, ali I izuzetno nadaren dečak. Kako bi obezbedila uslove da Veljko stiče znanja procesom redovnog obrazovanja, Osnovna škola ''19. oktobar'' u Botunju je pokrenula inicijativu za nabavku sredstava za kupovinu mašine za kucanje na Brajevom pismu. Novac su donirali djaci I njihovu roditelji, kao i Crveni krst kroz Trku za srećnije detinjstvo, te je suma od 50 hiljada dinara vrlo brzo sakupljena.
Veljko, inače učenik drugog razreda, je već savladao pismo za slepe osobe uz pomoć tiflo pedagoga, ali će mu i učiteljica sada pomoći da u potpunosti savlada gradivo pomoću Brajeve mašine.
U nabavci pomenute mašine posredovala je Organizacija Saveza koja je obećala nabavku i drugih didaktičkih sredstva za malog Veljka. Takodje će biti organizovana I edukacija nastavnika za čitanje Brajevog pisma I poseta školi za slepe u Zemunu, kako bi se nastavni kadar potpuno obučio za rad sa decom sa oštećenim vidom.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu