Pripreme za 7. Sajam turizma u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Sedmi „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ i „Treći prodajni sajam zimnice i domaće radinosti“, biće održani u Kragujevcu, od 26. do 28. novembra 2015. godine.

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ je suorganizator ove manifestacije, koja se održava na „Šumadija sajmu“ i koja je ocenjena kao „Događaj od izuzetnog značaja“ za Grad Kragujevac.

Sajam u Kragujevcu je sve popularniji i bogatiji zabavnim sadržajima, brojem posetilaca i brojem izlagača. To dokazuje i „Turistički cvet“, koji je dobila Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, kao najbolja turistička organizacija Srbije i treći po redu kragujevački „Sajam turizma i seoskog turizma“, koji je dobitnik ove laskave titule u kategoriji „Specijalni događaj u funkciji promocije turizma“.

Tako je kragujevački Sajam turizma za šest godina rada, aktivnostima i popularnošću prevazišao mnoge sajmove sa znatno dužom tradicijom. Rad sajma pratiće brojni lokalni i nacionalni mediji, kao i stručni, turistički opredeljeni časopisi, i autori brojnih turističkih radio i TV emisija.

 

Kupoprodajni sajam zimnice i domaće radinosti je specifična ponuda kragujevačkog sajma u odnosu na ostale, a organizuju je domaćinstava i udruženja, koja se bave seoskim turizmom, zdravom hranom i starim zanatima. „Etno“ kulinarstvo, postaje sve značajniji segment ponude tokom boravka u seoskim domaćinstvima.

Svi oni, koji nisu imali vremena i novca da se u gradskoj sredini i stanovima pozabave spremanjem slatke i slane zimnice, moći će, bar delimično, da zadovolje svoje potrebe na prodajnim štandovim udruženja žena iz seoskih sredina.

Posetioci će moći da prisustvuju i brojnim promocijama i prezentacijama ugostiteljskih objekata, seoskih domaćinstava, lovačkih i ribolovačkih udruženja, kao i stručnim i edukativnim radionicama. 

Za najbolje izlagače obezbeđene su nagrade u tri kategorije, za najbolje uređen izlagački prostor, za najuspešniju prezentaciju i za najbolji propagandni materijal.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu