"Daj pedalu raku" humanitarni biciklistički karavan kroz Srbiju danas je prošao kroz Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Humanitarni biciklistički karavan kroz Srbiju, nazvan “Daj pedalu raku”, danas je prošao kroz Kragujevac.

Organizovan u okviru kampanje povodom oktobra- meseca borbe protiv karcionoma dojke, karavan ima za cilj da skrene pažnju javnosti na ovu bolest, koja je najčešći zločesti tumor kod žena, ali i zdrav stil života i redovne preventivne preglede, kojima se rizik može značajno umanjiti.
Oktobar je mesec borbe protiv karcinoma dojke, tokom kog se različitim akcijama pažnja javnosti usmerava na ovu bolest, koja je prema statistici, najčešći zloćudni tumor kod žena. Velika stopa smrtnosti obolelih je prema rečima lekara, rezultat nedovoljne informisanosti, ali i neredovnih pregleda.
U okviru kampanje, koju je organizovo Ženski centar ''Milica'' iz Vrnjačke banje, uz podršku Instituta za javno zdravlje Srbije, kragujevačkog instituta, Trag fonadacije, Udruženja biciklističkih klubova i brojnih lokalnih samouprava, među kojima je i grad Kragujevac, u Pešačku zonu stigao je humanitarni biciklistički maraton, nazvan ''Daj pedalu raku''.
Pored humanitarnog biciklističkog karavana, u okviru kampanje ''Podrži da se održi'', organizatori pažnju javnosti nastoje da skrenu i podelom propagnadnog materijala, ali i prodajom bedževa i trakica, kojom se pomaže rad Ženskog centra ''Milica''.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu