Program sanacije mostova je usvojen - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac će konkurisati za sredstva iz Fonda solidarnosti EU.  Ova sredstva će iskoristiti za obnovu objekata javne namene i mostova na području grada, koji su oštećeni u prošlogodišnjim klizištima.

Prema programima koje je usvojila gradska Skupština procenjeno je da je potrebno oko 170 miliona dinara, a odluku će doneti Republička kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja. Rok za proceduru i okončanje sanacije je 18 meseci.

Skupštinska većina je prihvatila izmene Osnivačkih odluka JKP kojima se Čistoći proširuje delatnost i na rušenje objekata, a Gradskim tržnicama briše obavljanje ugostiteljskih usluga pošto, kako je objašnjeno, beleži gubitke.

Jednoglasno, svih 65 prisutnih odbornika prihvatili su izmene odluke kojom se prava osoba sa invaliditetom na besplatno korišćenje javnih parkirališta proširuje i na roditelje dece sa poremećajima u razvoju.

Skupština je dala odobrenje  za sprovođenje novog konkursa za direktora JKP Gradska groblja.  Takođe  produžila je  mandat sadašnjem vršiocu dužnosti Nikoli Spasiću dok se ne izabere novi.

Imenovan je Slavoljub Jelić, izabranog na konkursu, za direktora Javnog stambenog preduzeća.

Za vd direktora Preduzeća za izgradnju imenovan je diiplomirani pravnik Zoran Milošević zato što je Slobodan Krunić podneo ostavku.

Produženi su mandati vršiocima dužnosti direktora u Čistoći, Tržnicama, Vodovodu, Pozorištu za decu i Domu zdravlja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu