Održana 32. sednica Skupštine grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Današnja XXXII sednica Skupštine grada počela je minutom ćutanja kojim je odata poslednja pošta našem sugrađaninu, pevaču grupe Smak, Borisu Aranđeloviću. 

U nastavku odbornici su usvojili predloge programa obnove objekata javne namene i infrastrukturnih objekata – mostova na teritoriji grada Kragujevca. Govoreći o ovim programima načelnik Odeljenja za vanredne situacije i planiranje odbrane Dragoš Radovanović rekao je da je reč o programu Vladine Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenih područja koji se realizuje sredstvima fonda solidarnosti Evropske unije namenjenog oporavku nakon prošlogodišnjih majskih poplava. Njihovo usvajanje, pojasnio je Radovanović, je jedan od osnovnih preduslova za dobijanje tih sredstava a grad Kragujevac aplicira sa programima u vrednosti od 141,5 miliona dinara.

Radovanović je dodao i da je Kragujevcu već odobreno 28 miliona dinara za obnovu odnosno izgradnju dva nova mosta na Bresničkoj odnosno Grošničkoj reci pa se ubrazano radi na pripremi projektne dokumentacije kako bi se ušlo u postupak javne nabavke.

Odbornici gradskog parlamenta usvojili su i Odluku o obrazovanju Komisije za planove kao i odluku o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP ”Gradska groblja” s obzirom da se na prethodni konkurs, raspisan u junu, nije javio nijedan kandidat. Usvojene su i odluke o dopunama odnosno izmenama osnivačkih akata JKP ”Vodovod i kanalizacija”, JKP ”Gradske tržnice” i JKP ”Čistoća”.

Gradski paralment danas je usvojio i predlog Odluke o dopuni Odluke o započinjanju procesa izrade i implementacije Lokalnog ekološkog plana grada Kragujevca za period 2015-2019 godine.

Vi nikakvu inicijativu niste pokazivali da taj problem rešite. Problem nije lak, ni jednostavan, zavisi od novca koji nemamo. Zahvaljujući tome što smo malo drugačije postavljali prioritete u poslednjih deset meseci uspeli smo da izmirimo mnoge obaveze, koje su se nagomilale pod vašom vlašću. Izmirili smo obaveze prema zaposlenim porodiljama, roditeljske dodatke, obaveze prema zaposlenima u prosveti, jubilarne nagrade, kao i troškove prevoza. Što se tiče zarada svi direktni i indirektni korisnici primaju plate na vreme. Nemaju građani Kragujevca kratku pamet, i znam da imaju strpljenja za ovo što mi sada radimo. Svako naredni ko dođe mora da shvati da sve ono loše što je radio prethodni mora da preuzme na sebe, jer da je neko radio kako treba neko novi ne bi došao na njegovo mesto. Ja nikad ne bih došao na Vaše mesto da ste vi radili kako treba – rekao je Nikolić.

U okviru tačke izbori i imenovanja odbornici Skupštine grada imenovali su, nakon sprovedenog javnog konkursa, Slobodana Jelića za direktora Javnog stambenog preduzeća i Jelenu Stojanović Patrnogić za direktora Pozorišta za decu a razrešili Slobodana Krunića dužnosti direktora Preduzeća za izgradnju grada, zbog podnete ostavke. Za zamenika direktora ”Apoteke” Kragujevac danas je imenovana Aleksandra Nikolić. Zbog isteka mandata od 6 meseci danas su sa mesta v.d. direktora razrešeni i izabrani na novi šestomesečni period – Nikola Spasić za v.d.direktora JKP ”Gradska groblja”, Radoslav Matić za v.d.direktora JKP ”Čistoća”, Nebojša Vidović za v.d.direktora JKP ”Gradske tržnice”, Nebojša Jakovljević za v.d. direktora JKP”Vodovod i kanalizacija” i prof.dr Zoran Todorovića za v.d. direktora Doma zdravlja.

Inače, u dnevni red današnje sednice Skupštine grada, odlukom odborničke većine, nije uvršten predlog za dopunu koji su podnele odborničke grupe ZZŠ i DS – zaključak o stanju javnog informisanja u gradu Kragujevcu nastalog posle privatizacije Radio televizije Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu