Završena još jedna deonica u ulici Internacionalnih brigada (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Danas je u saobraćaj puštena još jedna rekonstruisana deonica u ulici Internacionalnih brigada. Radi se o deonici u dužini od 350 metara a vrednost radova je 26 miliona dinara. Urađen je kolovoz, trotoar i signalizacija. Sredstva za rekonstrukciju obezbedilo je JP ''Putevi Srbije'' a radove izvodi Preduzeće za izgradnju puteva.

Ovo je jedna od izuzetno važnih saobraćajnica, jer se radi o ulasku u grad iz pravca Topole – kazao je tom prilikom zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković. Za završetak kompletne saobraćajnice ostala je još deonica u dužini od 700 metara. Problem predstavljaju nerešeni imovinski odnosi jer ima dosta parcela i vlasnika. U svakom slučaju, rekao je Zdravković, očekujem da ćemo u narednih par meseci uspeti sve to da rešimo i završimo radove u toj ulici započete pre nekoliko godina. Sredstva za završetak radova obezbediće takođe ''Putevi Srbije'' bez čije podrške ne bi mogli da realizujemo tako važan projekat za grad.

Govoreći o planovima za rekonstrukciju drugih ulica u gradu, Zdravković je naglasio, da će u narednom periodu biti urađena sanacija ulica koje su u lošem stanju a koje su strateški gledano najvažnije u ovom trenutku. Grad Kragujevac je sa Evropskom bankom za onovu i razvoj postigao načelni sporazum o kreditiranju i pripremamo projektnu dokumentaciju. U toku je određivanje prioriteta.


Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu