KG: Otpočela rasprodaja imovine firme Zastava kamioni - iKragujevac


Vesti

Pokušaj odlaganja rasprodaje popisane imovine kragujevačke firme Zastava kamioni nije bio uspešan. Određeni deo proizvodne opreme pomenute firme ipak je prodat.
Mašine poput strugova prodate su da bi se na taj način namirila finansijska potraživanja bivših i sadašnjih radnika koji su pravo na finansije ostvarili na sudu.

Rukovodstvo firme Zastava kamioni već je prodalo vozila i poluproizvode, gume i felne, po cenama nemerljivo nižim od tržišnih. Iznevereni radnici vise se ne obaziru na obećanja nadređenih, koji tvrde da se očekuje dozvola za nastavak proizvodnje neborbenih vozila za Vojsku Srbije. Govori se o vozilima čiji su prototipovi napravljeni još pre nekoliko godina. U poslovodstvu firme najavljuju dolazak potencijalnog kupca vozila te fabrike. Potencijalni kupac dolazi iz jedne od najvećih svetskih kompanija za eksploataciju gasa koja je zainteresovana da u Kragujevcu kupuje kamione u koje bi bili ugrađivani ,,euro pet" motori i savremeni menjači. Premda su u fabrici izrazili sumnjičavost za bilo kakvu veću proizvodnju, predviđeno je da u prvoj fazi rada Zastava kamioni za Vojsku Srbije proizvede 14 neborbenih vozila. Nepovoljan socijalni program primorava radnike da napuste firmu, dok se nasuprot tome istim radnicima nudi po 200 evra po godini radnog staža za dobrovoljno napuštanje radnog mesta, bez ostavljene mogućnosti za kasnije nalaženje radnog mesta.


Iako je od donošenja odluke proteklo već nekoliko meseci, socijalni program još nije realizovan, a nezadovoljstvo radnika se povećava.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu