KRAGUJEVAC: Prijavio slučaj korupcije pa završio na ulici - iKragujevac


Vesti

Neobičan protest Nebojše Čukića, koga tuže za povredu ugleda. Čukić je, ipak, pre nekoliko meseci podneo prijavu Odeljenju za privredni kriminal PU Kragujevac.

Predsednik Nadzornog odbora Sportskog saveza invalida Srbije Nebojša Čukić odlučio je da na nesvakidašnji način istera načistac sumnje o korupciji u ovoj organizaciji. Podneo je prijavu protiv odgovornih zbog nenamenskog trošenja 1,8 miliona dinara novca Saveza, a "zaradio" je kontratužbu.

Čukić kaže da nema novca za plaćanje advokata da bi se odbranio od prijave koja je protiv njega podneta jer je "povredio nečiji ugled", pa se odlučio na prošnju u invalidskim kolicima. Pojašnjava da je protiv njega podneta privatna tužba gde se traži nadoknada za povredu ugleda i časti, iako, tvrdi, nikoga nije prozivao imenom i prezimenom, već samo od nadležnih institucija tražio eventualnu odgovornost za nenamensko trošenje para.

On kaže da je Nadzorni odbor ustanovio da je tokom 2012. bilo nenamenskog trošenja novca, a da je reč o sumi od 1,8 miliona dinara. O tome je obaveštena Skupština Saveza i odlučeno je da pravni zastupnik podnese prijavu protiv N. N. lica.

Čukić je, ipak, pre nekoliko meseci podneo prijavu Odeljenju za privredni kriminal PU Kragujevac.

- Obavešten sam da je protiv mene podneta privatna tužba za povredu ugleda i časti, te da privatni tužilac traži nadoknadu. Živim u prinudnom smeštaju, imam porodicu koju izdržavam od penzije. Ne mogu da dozvolim da im egzistencija eventualno bude ugrožena zbog mog isterivanja pravde - kaže Čukić.

On navodi da neće odustati od namere da se utvrde sve činjenice oko njegove prijave. A za odbranu preksinoć je za dva sata prikupio oko 1.750 dinara. Kaže da će svake večeri dva sata biti na ulici i od dobronamernih ljudi tražiti pomoć.

Izvor: Novosti

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu