KG: Četvoro lica i policajac uhapšeni zbog paljenja lokala i prevare osiguranja - iKragujevac


Vesti

Pripadnici kragujevačkog MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su petoro lica među kojima i policijskog službenika zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u osiguranju u saizvršilaštvu.

Policijski službenik D.M., zatim G.C., N.M., M.Đ., i vlasnik samostalne ugostiteljske radnje u Kragujevcu S.G., svi iz Kragujevca, uhapšeni su danas i privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog krivičnog dela prevare u osiguranju u saizvršilaštvu.

Oni su zajedničkim delovanjem i po podeljenim ulogama planirali i organizovali izazivanje požara u lokalu čiji je S.G.  vlasnik, koji je 19. januara ove godine po prethodnom dogovoru namerno zapalio M.Đ.

Terete se da su od osiguravajuće kuće, gde je lokal osiguran, lažnim prikazivanjem činjenica i donošenjem neistinite dokumentacije, naplatili premiju osiguranja u iznosu od 4.028.000 dinara i taj novac podelili danas na unapred dogovoren način i procenat.

Osumnjičeni S.G. je danas sa računa banke u Kragujevcu podigao treću ratu od osiguranja u iznosu od 1.200.000 dinara, i prilikom podele novca u jednom ugostiteljskom objektu u Kragujevcu, policijski službenici uhapsili su osumnjičene, kod kojih je pronađena ova suma novca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu