Saobraćaj: Tokom kontrole luksuznih vozila policija našla narkotike i oružje - iKragujevac


Vesti

Kontrola luksuznih automobila pokazala je rezultate, a MUP će nastaviti da proverava sva vozila sa preko 150 konjskih snaga, naročito ona sa zatamnjenim staklima i koja se bahato ponašaju u saobraćaju.

Kontrola saobraćaja ne može da bude selektivna, kažu u MUP-u. Posle primedbi vozača da se mahom zustavljaju automobili stari više decenija i manje kubikaže, u MUP-u su doneli odluku da će pooštriti kontrolu luksuznih limuzina.

"Bilo je pronalaženja narkotika, oružja, nekih drugih predmeta. Zabeležena su i krivična dela, ali i saobraćajni prekršaji kao što su nevezivanje pojasa i prekoračenje brzine", rečeno je iz saobraćajne policije.

Spremno je oko 100 mobilinih radara koji će snimati prekršaje svih vozača, a najčešće prekoračenje brzine. U narednih mesec dana snimanje će se obavljati bez zaustavljanja, tako da ćete sliku, to jest snimak prekršaja dobiti na kućnu adresu. I tu će poseban akcenat biti na skupim automobilima.

Vozači se savetuju da koriste pravo dogovora sa saobraćajnom policijom, jer, po zakonu, ako se odmah prizna prekršaj i ako on nije u grupi najtežih, moguće je prepoloviti kaznu, ali i sačuvati poneki kazneni poen.

U martu za samo nekoliko dana kontrolisano je oko 14.000 takvih vozila, a njih 3.000 platilo je saobraćajne kazne. Pošto je sedam vlasnika pokazalo otpor pri kontroli, usledile su prijave za remećenje javnog reda i mira. Cilj kontole je i suzbijanje trgovine narkoticima, kažu u MUP-u.

Načelnik Uprave saobraćajne policije je precizirao da je od 5.000 kontrolisanih vozača utvrđeno da je više od 50 njih, odnosno otprilike svaki stoti, bio pod dejstvom alkohola.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu