FIAT sponzor Olimpijskog tima Srbije - iKragujevac


Vesti

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac i generalni direktor kompanije FIAT Automobili Srbija Antonio Ćezare Ferara potpisali su ugovor, kojim se ova kompanija, lider u automobilskoj indistriji u Srbiji, već u prvoj godini novog olimpijskog ciklusa priključila sponzorskom pulu OKS "Mi smo tim Rio 2016." Automobil fiat 500l od danas je postao i zvanično vozilo OKS.

Sportisti koji u individualnim sportovima osvoje zlatnu medalju na igrama u Riju 2016, od FIAT-a će na poklon dobiti automobil fiat 500L, a ako neka reprezentacija osvoji zlato automobil će pripasti njihovom sportskom savezu.

Kompanija FIAT ima globalno olimpijsko iskustvo jer podržava Olimpijski komitet Italije, podsetio je Antonio Ćezare Ferara i izrazio zadovoljstvo što će aktivno podržati pripreme i najboljih srpskih sportista, ali i učestvovati u stvaranju mladih talenata. "Duboko verujemo da FIAT zajedno sa OKS predstavlja tim za Rio", naglasio je on.

Divac se u ime OKS i sportista zahvalio kompaniji FIAT što je već u prvoj olimpijskoj godini odlučila da podrži sportiste Srbije, naglašavajući da se nada da će oni dobrim rezultatima učiniti da svi budemo ponosni na njih.

U ime kategorisanih sportista Srbije ugovore o finansiranju njihovih programa od strane Olimpijskog komiteta Srbije u olimpijskom ciklusu RIO 2016. potpisala je tekvondistkinja Milica Mandić osvajačica zlatne medalje na igrama u Londonu. Finansiranje olimpijskih priprema imaće 58 sportista i
sedam reprezentacija.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministarka za Sport i omladinu, Alisa Marić koja je podsetila da ministarstvo finasira pripreme i dodeljuje stipendije našim sportistima, ali da je svakako poželjna pomoć uspešnih privrednika, koji su voljni da ulažu u sport.

autor: A.P

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu