Sutra poslednja sednica gradskog parlamenta - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće ponovo će pretrpeti promene u svom sastavu, i to u resorima lokalne samouprave, regionalnog razvoja i saradnje sa Vladom Srbije i socijalne politike. 

Ove izmene treba da potvrde odbornici Skupštine grada na sednici zakazanoj za petak 28. decembar. Istog dana treba da počne procedura usklađivanja upravljanja javnim i komunalnim preduzećima sa novim zakonom.

Gradski parlament će na poslednjoj sednici u ovoj godini imati puno posla pošto su na dnevnom redu planovi poslovanja kragujevačkih javnih i komunalnih preduzeća.

Odbornici bi trebalo da odlučuju i o ukidanju nadzornih odbora u ovim preduzećima, čiju funkciju privremeno preuzimaju upravni odbori.

Time počinje postupak usklađivanja sa odredbama novog zakona o javnim preduzećima, koji treba da bude završen do juna 2013.

Dok ukidanje nadzornih odborna neće uticati na koalicione odnose, tvrde u gradskoj upravi, personalne promene u Gradskom veću jesu povezane sa dogovorima stranaka vladajuće koalicije.

Mladena Filipovića iz G17 plus, člana Gradskog veća za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom Srbije zameniće Predrag Džajević iz Demokratske stranke Srbije. Jasmina Nedović iz G17 plus zameniće Slađanu Bošković iz Zajedno za Šumadiju u resoru socijalne politike.

Odbornici u petak treba da razmatraju i odluke iz oblasti urbanizma i prostornog planiranja, kao i predlog Strategije razvoja saobraćaja u narednoj deceniji.

Na dnevnom redu će biti i uvođenje posebnih vidova podrške socijalno ugroženim građanima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu