Direkcija za urbanizam realizovala velike projekte - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkoj Direkciji za urbanizam, godina koja je na izmaku, protekla je u znaku realizacije velikih poslova. 

I pored velike ekonomske krize i deficita u novim poslovima i ugovorima, u drugoj polovini godine, u Direkciji se nadaju da će uspeti da poslovanje u ovoj godini završe pozitivno. 

Prema rečima Mirjane Ćirić, direktorke, u ovoj godini Direkcija je završila glavni projekat, projekat partera i stručni nadzor za Ambulantu broj 4, dovršen je i glavni projekat za podzemnu garažu sa parterom za centralni gradski trg «Prodor», a sačinjeni su i projekti za kotlarnicu i parking Medicine rada, Staru skupštinu, adaptaciju motela «Jezero», dogradnju angio sale i dečje hirurgije u Kliničkom centru i parter otvorenih bazena.

- Posao koji je nama najznačajniji i finansijski i referentno je konsaltinga rađen za industrijske objekte u Grošničkom polju. To je ugovor iz 2011. godine vredan više od pola miliona evra, čija realizacija je nastavljena i u ovoj godini. Posebno je značajno i to što radimo i druge poslove za “Fijat”, na primer u ovoj godini odradili smo tehničku kontrolu preko 20 objekata. Tehnički prijem je završen za «Džonson kontrols» i oni uskoro prvi dobijaju upotrebnu dozvolu – rekla je Mirjana Ćirić.

Projektovali su za saobraćajnice koje predstavljaju prilaze “Fijatu” i Grošnici. Direkcija je projektovala Desankin venac do skretanja za Vinograde i deo od spomenika Nada Naumović do Slovačkog groblja. U toku je izrada projekta za preostali deo, od skretanja za Vinograde do izlaska na put za Gornji Milanovac. Pored ovih poslova, Direkcija je pripremala plansku dokumentaciju za Prvu izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Kragujevac 2015 i Plan generalne regulacije «Centar-Stara varoš». U toku je izrada planova detaljne regulacije za radnu zonu uz Lepenički bulevar, Metino brdo, Aerodrom, saobraćajnicu od Južne obilaznice do ulaska u “Zastavu” i radnu zonu «Petrovac».

U ovo godini, Direkcija je obeležila 50. godina rada. U aprilu, jubilej je obeležen izložbom reprezentativnih radova u proteklom periodu i publikacijom objavljenom tim povodom. U Direkciji je ove godine osnovano novo odeljenje za projektovanje visokogradnje. S obzirom na to da se Direkcija od osnivanja nije bavila projektovanjem visokogradnje, zaposleno je šest novih inženjera različitih profila.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu