PRETEČA FACEBOOKA: Evo kako su se u prošlom veku upoznavali mladi širom Juge (FOTO) - iKragujevac


Svaštara

Pre pojave interneta, pre lajkovanja, pokovanja, cimanja i sličnih "muvatorskih" fazona način da se dvoje smuvaju bio je samo "licem u lice"... na poselima, prelima, šetalištima i parkovima, kasnije bulevarima... Ili se ipak varamo. Nisu naši matorci bili toliko "mutavi" da se ne znaju snaći.

Tada su preteče sajtova za upoznavanje i društvenih mreža za sticanje prijatelja bili i oglasi. Pa su tako su svi zainteresovani za proširenje kruga prijatelja i traženja srodne duše ostavljali svoje podatke, uz lični opis i dodatne informacije koje bi pomogle da privuku srodne duše.

Pisali su koju muziku vole da slušaju, koji su im hobiji i interesovanja, uz obaveznu adresu na koju zainteresovani mogu da im pišu.

Evo kako su izgledali neki od tih oglasa:

- Ne znam kako da vam se zahvalim ako objavite moju fotografiju i oglas. Uzgred, redovan sam vaš čitalac. Puno vas pozdravljam i volim. Volim još i prirodu, film, muziku i dopisivanje. Imam 24 godine. Dosta sam usamljen - pisao je Roki.

-

Želeo bih da se dopisujem sa mladima širom Juge i iz celog sveta. Obožavam disko i rok muziku. Jezik dopisivanja srpskohrvatski, engleski i italijanski. Odgovaram na svako pismo. Poželjna fotka koju na zahtev vraćam - pisao je Lale iz Trogira.

- Želim da se dopisujem sa mladima iz Jugoslavije. Imam 19 godina, smeđu kosu, zeleno - plave oči. Volim pesme grupe "Duran-Duran" i Limala. Volim da gledam naučno-fantastične filmove i filmove strave i užasa - pisala je Tatjana iz Novog Sada.

(Telegraf) 
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu