Sunce će poplaveti: TOTALNO POMRAČENJE 14 dana? - iKragujevac


Svaštara

Pred nama je mračni novembar. U periodu od 15. do 29. novembra tama će prekriti ceo svet. Živećemo u pomračenju 14 dana.

Svetski mediji objavlili su nepotvrđenu vest iz Američke svemirske agencije (NASA) da će svet utonuti u mrak zato što će se Venera i Jupiter poravnati. Kako objašnjavaju naučnici, zbog toga će doći do oslobađanja ogromne količine vodonika, koji će reagovati sa Suncem, što će izazvati ogromnu eksploziju. Sunce će tada emitovati toliko toplote iz svog jezgra da će poplaveti, a za vraćanje u prethodno stanje biće potrebno dve nedelje.

Iz Astronomskog društva „Ruđer Bošković” tvrde da je ovako nešto malo verovatno.
- To je krajnja besmislica. Ta dva tela su mnogo daleko jedno od drugoga. Jupiter može biti iza Venere samo optički, ali to oslobađanje vodonika, koji utiče na Sunce, nema veze sa realnošću - rekao nam je Milan Jeličić, sekretar tog društva.

Naš astrolog Dušan Veličković se slaže sa Jeličićem:
- Kakav crni mrak?! Koja sila može da pomrači Sunce?! Venera će biti u Jarcu i tada voli Saturn, Jupiter je u Vagi i on se klanja Saturnu. Imaju isti objekat obožavanja i to donosi samo dobro, idealan je period za sve - tvrdi on.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu