Novi Viber 6.3.1: Troši manje, radi brže - iKragujevac


Svaštara

Najnovija Viber verzija donosi nekoliko značajnih unapređenja na sve platforme.

Aplikacija Viber ažurirana je od 15. do 19. septembra (nsatavlja se i dalje) novim funkcijama, koje nisu samo kozmetičke, mada ima i njih. Viber sad ima drugačiju nijansu ljubičaste boje na svim platformama, a iOS i Android dobile su i još značajnijih unapređenja.

iOS korisnici sad mogu da koriste novi Call Viber ekran, pogledaju sve propuštene i primljene Viber pozive lakše i u okviru menija Pozivi, a dodata je i bolja Siri integracija, pa iOS 10 iPhone i iPad korisnici pomoću digitalne asistentkinje mogu da iniciraju slanje poruke jednom ili grupi korisnika, da pozivaju video ili upućuju standardne besplatne Viber pozive. Takođe, pojednostavljen je izgled ekrana za pozivanje i tokom video poziva, a dodate su i neke pozadinske stvari koje video i audio pozive čine kvalitetnijim i „tečnijim“.

Android aplikacija je unapređena, uglavnom oko kvalitetnijeg rada, što znači manju potrošnju podataka i resursa mobilnog ili desktop uređaja, ali i brži i stabilniji rad. Viber za Android dobio je i unapređenje za stopiranje neželjenih poruka, koje omogućava lakše pronalaženje i isključivanje „bulk“ korisnika i spamera. Viber za Android nudi i redizajnirani meni za ubacivanje i razmenu multimedije kroz poruke, koji je dostupan samo određenim zemljama tj. njihovim korisnicima, biće unapređen na osnovu tih iskustava i kasnije isporučen svima s nekom od narednih nadogradnji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu