Elenin uspeh podsticaj mlađima - iKragujevac


Sport
Ćetrnaestogodišnja Elena Bradić na svetskom prvenstvu za kadete u tekvondu osvojila je srebro. Članica Tekvondo akademije Kragujevac osvajala je mnogobrojne medalje na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima, a na svetskom kadetskom takmičenju u Sofiji, održanom od 28. do 31. jula, sa mlađom sestrom Đurđom, branila je boje reprezentacije Srbije i osvojila vicešapionsku titulu. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, za Elenu i Đurđu Bradić i njihovog trenera Slavka Germanca upriličili su prijem.

Elenin uspeh je veliki posebno kada videte devojčicu od 14 godina koja uspela da napravi takav šampionski rezultat, a na sve to gledam i kao roditelj jer sam otac tri ćerke, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. Sutra će ove devojčice nastaviti da osvajaju medalje a svoj grad i državu učiniti ponosnima. Njihovi uspesi su veliki podsticaj za ostalu decu i mlade da se pronađu u zdravim aktivnostima što sport svakako jeste, dodao je gradonačelnik Dašić, čestitao vicešampionki i njenom timu. Naše srce je zaista puno zbog svega toga i zahvalan sam Eleni ali i njenoj mlađoj sestri Đurđi koja je i učestvovala i, pored trenera, bila podrška sestri na međunarodnom takmičenju, a od koje takođe, za koju godinu, možemo da očekujemo slične uspehe.

Elena kaže da joj je ovo takmičenje bilo prvo na kojem je predstavljala boje zastave svoje zemlje a ne sebe. Time sam ostvarila ono što sam zamišljala kao mala. Zahvalna sam treneru, klubu, roditeljima i svima koji su me podržali na putu do medalje, dodaje Elena a za planove kaže da će nastaviti i dalje da radi i osvaja nove medalje.

Zahvaljujući posvećenosti, velikom odricanju, neprestanom trudu i radu i mladih sportistkinja i njihovog trenera, ostvareni su sjajni rezultati. Siguran sam da je u svemu tome veliki doprinos Grada jer već nekoliko godina unazad pruža podršku kroz godišnje i posebne programe, a nastavićemo i ubuduće, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća. Očekujem da Elena bude naša nova Milica Mandić, nova olimpijka i da Kragujevac kao njen grad ima značajnu budućnost u tekvondou.

Iza ovog rezultata stoji veliki i naporan rad. Tekvondo akademija u Kragujevcu postioji već pet godina i od samog početka nismo pravili pauze, ni odmore a kad se to sjedini sa talentom i željom ovakvog takmičara, rezultat mora da bude visok, kaže Slavko Germanac, majstor tekvondoa i trener u klubu. Akademija ima blizu dve stotine članova podeljenih u različite grupe u zavisnosti od stepena do kojeg su stigli a Elena je u prvom timu koji broji deset članova koji svakodnevno imaju po dva dvočasovna treninga. O planovima, trener Germanac kaže da se sledećeg meseca održava KUP Srbije koji nam je veoma važan zbog reprezentacije, pred nama je mnogo međunarodnih turnira za prikupljanje poena a u novembru Evropsko prvenstvo na Malti gde će Elena sigurno učestvovati.

Inače, Tekvondo akademija je pod pokroviteljstvom grada Kragujevca krajem prošle godine bila domaćin Prvom međunarodnom tekvondo turniru.

tkd.jpg

tkdd.jpg

tkddd.jpg

tkdddd.jpg

tkddddd.jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu