Stevović organizovao prijem za kikboksere Radničkog - iKragujevac


Sport
Za kikboksere ”Radničkog”, Milicu Popović, Jovana Smilića, Lazara Veskovića, Strahinju Savića, Đorđa Dimitrijevića, njihovog trenera Radomira Radomirovića i predsednika kluba Dragana Sretenovića, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović organizovao je prijem u Skupštini grada. Razlog prijema su uzastopni uspehi takmičara na brojnim državnim i međunarodnim prvenstvima a sa poslednjeg domaćeg prvenstva prvenstva Srbije u kik-boksu održanom u Boru, doneli su četiri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane medalje i obezbedili mesto u reperezentaciji.

Kik boks klub Radnički je jedan od klubova veoma važnih za grad Kragujevac jer, pored rezultata i medalja koje donose sa raznih državnih i međunarodnih takmičenja, treneri i članovi kluba nove polaznike obučavaju besplatno. Rezultatima, uspesima i radom postali su institucija i ponos grada i naše zemlje, rekao je Stevović,član Gradskog veća. Oni rade nešto što je potpuno nesvakidašnje, njihova ljubav prema borilačkim veštinama je nemerljiva. Sa nedavno održanog državnog prvenstva u svoj grad su doneli četiri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane medalje, a među njima su i devojke zbog čega je uspeh još veći. Ostvarenim rezultatima juniori su obezbedili sebi mesto u reprezentaciji i predstavljaće grad i državu na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Nastavićemo da ih podržavamo u svakom smislu, kroz opremu, prevoz na takmičenja, kotizaciju za takmičenja jer moraju da znaju da nismo tu samo za promovisanje uspeha već smo uz njih tokom čitavog tog puta.

Poslednje domaće prvenstvo u ovoj godini Displej loukik prvenstvo Srbije u kik – boksu održano u Boru 21. i 22. maja, okupilo je oko 70 klubova i 250 takmičara a Radnički se takmičio sa osam takmičara i osvojene su četiri zlatne medalje i po tome smo bili u samom vrhu klubova, kaže trener Radomir Radomirović. Takmičili su se juniorski reprezentativci koji godinama osvajaju medalje a njih troje je osvojilo medalje u sve tri discipline i zato su bez konkrencije. Osvojeno je srebro u b klasi i tri bronzane medalje. O planovima trener kaže da ih za dve nedelje očekuje Svetski kup u Budimpešti i kasnije Balkansko prvenstvo.

Kikbokseri Radničkog treninge održavaju u sali škole ”Vukašin Marković” i prema rečima trenera zadovoljni su uslovima, a veliku zahvalnost dugujemo podršci grada jer nam omogućava da se bavimo isključivo treninzima i pripremom. Nadam se da vraćamo na pravi način, rekao je trener Radomirović.

Milica Popović je osvojila zlato na prvenstvu i jedna je od reperezentativaca. Milica kaže da su dali sve od sebe što se isplatilo kroz uspehe i medalje koje smo doneli kući a o planovima ona kaže da planira da donese medalje i sa Svetskog kupa. Konkurencija je bila jaka, bilo nas je deset u kategoriji,dobio sam tri meča, prvi i drugi sam osvojio rezultatom tri prema nula na bodove a treći meč mi je predat. Pored toga proglašen sam za najboljeg juniora na takmičenju, kaže Lazar Vesković.

3-60 (1).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu