Burno u Kragujevcu, dva penala i preokret Radničkog - iKragujevac


Sport

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 savladali su danas u meču 35. kola Linglong Super lige Srbije ekipu Proletera sa 2:1 i tako značajno uvećali svoje šanse za opstanak u elitnom društvu.Kragujevčani su do pobede došli golovima u samom finišu meča, kada su napravili potpuni preokret.

PARTIZAN-RADNICKI KG_38_680x420.png

Tim Nenada Lalatovića je od početka imao inicijativu, ali ni Proleter nije bio bezopasan. Imali su gosti prvu ozbiljniju priliku kada je mladi golman Radničkog Ognjen Lukić izvanredno reagovao. Međutim, mnogo bolju priliku na drugoj strani propustio je kapiten Radničkog Marko Mirić koji u 29. minutu nije iskoristio jedanaesterac posle prekršaja nad Piščevićem. Veoma loše je šutirao, lopta je završila visoko iznad prečke. Kazna za ovaj promašaj usledila je pred sam kraj prvog poluvremena, kada je posle Ninkovićevog kornera sa leve strane i loše reakcije odbrane Radničkog, nekadašnji štoper Partizana Marko Jovanović savladao Lukića - 0:1. Trebalo je domaćima vremena da se oporave od ovog šoka, ali su od sredine drugog poluvremena ponovo zaigrali bolje. U 72. minutu odličan centaršut Varjačića sa desne strane, Ubiparip je glavom zahvatio tu loptu, ali je golman Petrić izvanredno reagovao. Sedam minuta kasnije mogao je na drugoj strani sve da reši Nikola Ninković koji je dugu držao loptu na ivici kaznenog prostora, na kraju uputio udarac, ali lopta je završila preko gola. A onda, 82. minut i još jedna velika prilika koju propušta Marko Mirić. Bila je to još jedna akcija domaćih po desnoj strani, centaršut Piščevića za Mirića na drugoj stativi, ali napadač Radničkog potpuno neometan šutira pored gola!

Samo minut kasnije, još jedan penal za Radnički! Posle centaršuta sa leve strane lopta u kaznenom prostoru gostiju pogađa u ruku jednog igrača Proletera i sudija Mitić pokazuje na belu tačku! Drugi penal za Radnički na ovoj utakmici! Ova odluka izazvala je burnu reakciju gostiju, stvorila se velika gužva na terenu, ali se sve ipak brzo smirilo. Ovoga puta je odgovornost da izvede jedanaesterac preuzeo Nemanja Tomić koji je ušao u igru tokom drugog poluvremena. Učinio je to vrlo precizno i Kragujevčani su izjednačili na 1:1. Nije se Radnički zadovoljio remijem, nastavio je sa napadima, a onda u 89. minutu još jedan rezervista, Đorđe Maksimović, pogađa za potpuni preokret! Posle centaršuta u kazneni prostor Proletera, odbrana gostiju je loše reagovala, lopta je došla u peterac do Maksimovića koji ju je ''ćušnuo'' pored golmana Petrića u mrežu - 2:1! Poslednje minute ovog meča obelećilo je i isključenje Nikole Ninkovića koji je šutnuo kapitena Radničkog Marka Mirića dok je ležao na zemlji. Potom su ga saigrači jedva smirili i uputili ka svlačionici. Radnički sada ima 35 bodova na 14. mestu koje vodi u baraž, a Proleter je pretposlednji sa 32 boda.

Mario Badjuk

Foto: FK Radnički

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu