Pobeda nad Piroćancima imperativ za Šumadince - iKragujevac


Sport

Šansu da poprave utisak nakon poraza na gostovanju valjevskom Metalcu i dođu do još jedne značajne pobede u borbi za opstanak, košarkaši Radničkog imaće u nedelju od 19 časova, kada će u svom „SBB Jezeru“ dočekati ekipu Pirota.

Zahuktava se polako borba za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije. Situacija je takva da u ovom trenutku maltene pola lige strepi od ispadanja u niži stepen takmičenja. U toj grupi timova su i kragujevački Radnički i ekipa Pirota, koji se nalaze „rame uz rame“ na prvenstvenoj tabeli.
Piroćanci trenutno imaju nešto bolji bodovni saldo, ali i dve utakmice više u odnosu na Kragujevčane, koji su pak ostvarili pobedu više u odnosu na sastav sa juga Srbije.

Ekipa trenera Ivice Vukotića je nakon veoma važnog trijumfa nad OKK Beogradom u „SBB Jezeru“, u četvrtak uveče pretrpela poraz na gostovanju u Valjevu. Bez povređenog Andreje Stevanovića u rosteru, Šumadinci su pružili napadački najslabiju partiju u dosadašnjem delu sezone, ubacivši svega 63 poena, uz zaista jako slab procenat šuta sa distance (2/22).

Teško da bi ovako loše šutersko veče Kragujevčani mogli da ponove i u predstojećoj utakmici sa ekipom Pirota, u koju ulaze sa imperativom pobede.

Piroćanci važe za vrlo neugodnog i nepredvidivog rivala, a čini se da su u poslednje vreme počeli da pružaju nešto konstantnije partije, pa su tako uspeli da vežu dve uzastopne pobede, protiv Dunava na svom parketu i na gostovanju ekipi Kolubare u Lazarevcu. Ovaj nalet izabranika trenera Filipa Sočeka prekinuo je verovatno očekivan poraz od Zlatibora, koji nije previše poremetio pozitivnu atmosferu u taboru Piroćanaca pred put u srce Šumadije.

Prethodni duel ove dve ekipe u pirotskoj hali „Kej“ obeležila je dramatična završnica, iz koje su Kragujevčani izašli kao konačni pobednici (76:75). To je dovoljan razlog da učenici Ivice Vukotića maksimalno ozbiljno shvate predstojeći meč, ukoliko žele da dođu do još jedne vredne pobede kojom bi značajno uvećali izglede po pitanju opstanka u ligi.

U nedelju nas očekuje još jedna u nizu veoma važnih utakmica protiv iskusne i kvalitetne ekipe Pirota, koja će biti veoma motivisana da nam se revanšira za poraz u prvom delu sezone i dođe do značajnih bodova za opstanak. Očekujem jednu jako neizvesnu i tvrdu utakmicu sa dosta tenzija, a na nama je da se potrudimo da odigramo maksimalno skoncentrisano svih četrdeset minuta i da novom pobedom obradujemo armiju naših navijača, poručuje mladi organizator igre kragujevačkog tima Nikola Veljović.

Ono što je glavna dilema pred ovaj susret, to je nastup Andreje Stevanovića, koji je nedavno obnovio povredu skočnog zgloba. Lekarski tim Radničkog radi sve što je njegovoj moći kako bi sjajni košgeter istrčao na parket „SBB Jezera“ u nedelju uveče.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama, predstojeća utakmica između košarkaša Radničkog i Pirota biće odigrana bez prisustva publike.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu