Zvezda ubedljiva u „Jezeru“ - iKragujevac


Sport

Košarkašice Radničkog pretrpele su još jedan ubedljiv poraz od beogradske Crvene zvezde u ovoj sezoni, ovoga puta na svom parketu, u odloženoj utakmici 12. kola Prve ženske lige Srbije – 71:103 (20:30, 14:28, 18:32, 19:13).

Kragujevčanke nisu uspele da pruže jači otpor favorizovanim gošćama iz Beograda, koje su delovale daleko odmornije i svežije u odnosu na ekipu trenera Nenada Milovanovića, što ne treba da čudi, s obzirom da je ovo bila četvrta uzastopna utakmica koju su košarkašice Radničkog odigrale u poslednjih desetak dana.

Već se u prvoj četvrtini videlo da će Šumadinke imati puno problema sa Zvezdinim zonskim presingom. Ovaj problem je intenziviran na početku druge deonice, kada su učenice Nenada Milovanovića vezale nekoliko izgubljenih lopti i dozvolile „crveno-belim“ košarkašicama da se odlepe na dvadeset poena razlike (42:22).

Nastavio je Radnički da tone i u narednoj četvrtini, u kojoj je Zvezda stekla najubedljiviju prednost na utakmici (88:41). Iako je pitanje pobednika bilo već faktički rešeno, Kragujevčanke su nastavile da se bore, u želji da spreče rezultatski debakl.

Ulazak dve mlade igračice sa klupe, Nede Nikolić i Jovane Miletić, uneo je jednu novu energiju u kragujevački tim, koji je početkom poslednje četvrtine napravio seriju 17:4 i maltene prepolovio zaostatak iz prethodne deonice (94:69). To je primoralo stratega „crveno-belih“ Dragana Vukovića da na teren vrati startnu petorku, koja je sigurno privela utakmicu kraju.

Uzroke ubedljivog poraza košarkašica Radničkog na ovom meču trebalo bi pre svega tražiti u velikom broju izgubljenih lopti (34), što je upravo posledica nesnalaženja na zonski presing beogradskog tima.

Kapiten Crvene zvezde Ivana Katanić ponela je epitet MVP-a utakmice sa 22 poena, 10 asistencija i 6 ukradenih lopti (indeks 32). Zapažene role imale su i Milica Bojović sa 16 poena i 8 skokova, kao i Maša Janković, koja je ubacila 15 poena, uz 9 skokova i 5 uspešnih dodavanja. Dvocifren poenterski učinak u beogradskom sastavu ostvarile su još Nadežda Nedeljkov i Nevena Naumčev sa po 13, odnosno Marija Avlijaš sa 12 postignutih poena.

U kragujevačkom timu prednjačile su Milica Inđić sa 17 poena i 9 asistencija i iskusna Titi, koja je ostvarila dabl-dabl učinak od 13 poena i isto toliko skokova.

Videlo se da je ekipa Radničkog emotivno ispražnjena nakon poraza u Nišu, gde je izgubila praktično dobijenu utakmicu. Sa druge strane, moja ekipa je posle par loših partija bila željna trčanja i dobre igre, imali smo i dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za ovaj meč, što je sve doprinelo dobrom rezultatu. Ekipi Radničkog želim da do kraja sezone ostvari još neku pobedu i izbori opstanak u ligi, poručio je trener pobedničke ekipe Dragan Vuković.

Trener Radničkog Nenad Milovanović zamerio je svojim igračicama na pristupu igri, naročito u prvom poluvremenu.

Čestitao bih ekipi Crvene zvezde na zasluženoj pobedi. Pokazali su da su sa pravom u vrhu tabele. Mi nismo baš najbolje ušli u meč. Videlo se da smo fizički i emotivno ispražnjeni nakon poraza u Nišu, ali to svakako ne sme da bude opravdanje za ovakav pristup u prvom poluvremenu. To je apsolutno nedopustivo i moraćemo da radimo na tome da to ispravimo u narednim mečevima. Sigurno je da će nam ovih par dana odmora dobro doći da se malo oporavimo i napunimo baterije za sam finiš sezone, istakao je strateg kragujevačkog tima.

Beograđanke su ovom pobedom izbile na čelo tabele sa identičnim skorom kao i drugoplasirani Radivoj Korać (13-2), dok se Radnički bodovno izjednačio sa šabačkom Dugom na deobi devete pozicije.

Takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbije nastavlja se 16. januara, kada će košarkašice Radničkog ugostiti ekipu Radivoja Koraća.

Sportsko privredno društvo „Radnički“ doo Kragujevac
www.spdradnickikragujevac.com
www.kkkradnicki.rs

 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu