Kragujevčani spremni za odlučujući duel - iKragujevac


Sport

Pred rukometašima Radničkog je istorijska šansa da kao jedan od najmlađih klubova, izbore ulazak u Arkus Superligu i vrate Kragujevac na mesto koje mu pripada i zaslužuje. Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je duel sa ekipom Hajduk Veljka iz Negotina, sa kojom će Kragujevčani u subotu 19. septembra na neutralnom terenu u hali OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu, sa početkom u 17 časova ukrstiti svoja koplja.

Očekuje nas presudna utakmica u borbi za ulazak u elitniji deo takmičenja gde želimo da pokažemo kvalitet koji posedujemo. Spremni smo, znamo šta nas čeka i znamo kako da dođemo do cilja. Jedina nepoznanica je sastav ekipe protivnika, ali to je manje bitno. Okrenuti smo sami sebi, svojoj igri i idemo u Niš da pobedimo i „dovedemo“ Superligu u Kragujevac, istakao je šef stručnog štaba Radničkog Nedeljko Matić.

Atmosveru u ekipi ocenio je jedan od najiskusnijih u redovima Kragujevčana, čuvar mreže Dušan Petrović i tom prilikom istakao: Trenirali smo naporno jer znamo koji je ulog ova utakmica. Svi momci su zdravi, spremni, atmosvera u ekipi je na najvišem nivou i jedva čekamo prvi zvižduk sudija. Uveren sam da ćemo pružiti odličnu partiju i ostaviti srce na terenu kako bi izborili Superligu i vratili Kragujevac na rukometnu mapu Srbije.

Podsećamo da je RK Radnički u svojoj istoriji 1994. godine igrao kvalifikacije za ulazak u tadašnju prvu ligu SR Jugoslavije takođe u Nišu, ali tada nije uspeo da se plasira.

Moja generacija je imala veliku šansu da izbori učešće u elitni deo takmičenja. Zaustavljeni smo od ekipe Priboja minimalnim porazom. Verujem u ovaj tim i uveren sam da će pobedom izboriti Superligu i uraditi ono što mi nismo uspeli, jer Radničkom to mesto pripada, izrazio je podršku tadašnji čuvar mreže, a sad šef stručnog štaba ženske ekipe Radničkog Rodoljub Kurandić

Za sve navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen direktan TV prenos utakmice baraža za popunu Arkus Superlige na kanalu Radio televizije Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu