Juniorski vicešampioni Sveta produžili ugovore - iKragujevac


Sport

Posle Nemanje Stanojevića i preostala dva igrača Radničkog koja su zimus osvojila srebro na Svetskom prvenstvu za juniore, Luka Pljevančić i Stefan Branković, produžila su ugovore sa kragujevačkim klubom.

Pored zapaženih rezultata koje Radnički beleži u seniorskom uzrastu, velika pažnja poklanja se radu sa mladim kategorijama, pa je to jedan od razloga što sve veći broj talentovanih igrača želi da igra u Kragujevcu.

Osamnaestogodišnji bek Luka Pljevančić u grad na Lepenici stigao je 2017. godine i ustalio se u prvom timu, a minula sezona bila je najuspešnija u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Najpre je kao kapiten predvodio kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, a zatim bio jedan od najmlađih članova juniorske reprezentacije koja se okitila srebrom na Svetskom prvenstvu. Bio je i najmlađi prvotimac Radničkog u pohodu na osvajanje Kupa Srbije i Regionalne A2 lige.

- Smatram da sam u prethodne tri sezone provedene u Radničkom najviše napredovao. Ovde imamo odličan stručni štab i fantastične uslove za rad. Velika pažnja posvećuje se mlađim igračima, radi se na isrpavljanju raznih grešaka, unapređuje tehnika i taktika... Zaista sam prezadovoljan načinom rada, sve funkcioniše na vrhunskom nivou i želim da ostanem što duže i nastavim da napredujem – rekao je Pljevančić.

Devetnaestogodišnji Stefan Branković ponikao je u Partizanu, a u Radnički je došao pre godinu dana i odmah se nametnuo treneru Urošu Stevanoviću. Ukazano poverenje opravdao je bitnim golovima u najvažnijim duelima – u derbijima sa Solarisom, polufinalu Kupa sa Zvezdom i finalu sa Šapcem.

- Pre svega, prezadovoljan sam radom u Kragujevcu. Pored kvalitetnih timskih treninga, dosta se trenira i individualno, na poseban način pristupa se radu sa svakim igračem, što je jako dobro. Klub je stabilan i ima budućnost, a ambicije su samim tim i najviše. Želimo da doguramo što dalje u evropskim takmičenjima, dok su na domaćoj sceni trofeji uvek ciljevi. Nestrpljivo iščekujem početak nove sezone u kojoj ćemo imati dosta prostora za napredak. Očekuje nas mnogo kvalitetnih protivnika i utakmica iz kojih ćemo sigurno izlaziti jači – zaključio je Branković.

Podsetimo, prethodno su ugovore sa Radničkim produžili golman Lazar Dobožanov, Nikola Lukić, Filip Janković, Nebojša Toholj i Nemanja Stanojević, a ekipu su pojačali Miloš Miličić i Marko Radulović.


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu