Jekić ostaje u Radničkom, kao sportski direktor - iKragujevac


Sport

Dojučerašnji kapiten Odbojkaškog kluba Radnički iz Kragujevca, koji je nedavno okončao svoju igračku karijeru zbog povreda, Vladimir Jekić, ostaće u tom timu i dalje, ali u novoj ulozi sportskog direktora.

On će biti zadužen za sportski deo prvog tima, ali i mlađih selekcija i nema sumnje da će i na jedne i na druge imati šta da prenese iz bogate karijere tokom koje je igrao za kragujevački KIS 95, VGSK iz Velikog Gradišta, Smederevo, Puteve iz Ivanjice, a zatim i Budvanske rivijere i Vojvodine. Vrhunac nastupa u domaćim takmičenjima dostigao je osvajanjem duple krune sa Novosađanima, a potom se obreo u inostranstvu, najpre u Grčkoj, zatim Turskoj, Argentini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima... Posle nadmetanja na tri kontinenta, usledio je dugo željeni dolazak u Radnički i kraj karijere na lep način, u svom rodnom gradu.

U ovom trenutku sam odlučio da završim svoju igračku karijeru. Za svakog sportistu je to težak potez, ali mislim da sam ja to uradio na lep način, u svom gradu, u klubu u kojem sam dugo želeo da odigram bar jednu sezonu. Tako je sve ispalo mnogo lakše. Ponudu kluba da preuzmem funkciju sportskog direktora i nastavim i dalje da funkcionišem u sportu nije bilo lako prihvatiti, jer su odgovornosti velike. Zvuči kao lak potez sesti na neku fotelju i kontrolisati neke stvari, ali to u suštini nije prosto. Međutim, imam iskustvo koje ću pokušati da prenesem kako na prvi tim, tako i na mlađe selekcije i spreman sam za novu ulogu, rekao je Jekić.

Zbog aktuelne epidemiloške situacije, Jekića očekuju teški prvi koraci i veliki izazovi na početku nove funkcije.
Kako je sve stalo zbog trenutne situacije, fokus je na prvom timu, da vidimo kako ćemo organizovati početak sezone i pripreme. Tu su i neke pripremne utakmice koje treba odigrati kako bismo što bolje ušli u početak sezone, kazao je Jekić.
Svi u Sportskom privrednom društvu Radnički veruju da će se Vladimir izboriti sa svim predstojećim izazovima i pored iskustva iz impozantne igračke karijere ističu i njegove ljudske kvalitete.

Kada smo saznali da Jekić ne može da nastavi igračku karijeru, imali smo veliku želju da produžimo saradnju sa njim. On će preuzeti celokupni sportski deo Odbojkaškog kluba Radnički, kako prvog tima, tako i razvoja mlađih kategorija. Puno će nam značiti i velika je stvar da čovek sa takvim iskustvom, kako u domaćem prvenstvu, tako i internacionalnim ligama, može da prenese svoje znanje i na prvotimce i na mlađe selekcije, istakao je Dušan Vulović, pomoćnik direktora za sport SPD Radnički.

U sklopu svečanosti povodom uspostavljanja ove saradnje, danas je u Sport kafeu SBB Hale „Jezero“, među slikama najznačajnijih trenutaka odbojkaša Radničkog, kao omaž uspešnoj karijeri, okačen i Jekićev dres sa brojem 13.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu