Radnički počeo pripreme za prolećni deo sezone - iKragujevac


Sport

Igrački kadar Rukometnog kluba Radnički je nakon dvonedeljnog odmora počeo sa treninzima u okviru priprema za prolećni deo sezone, u kome ih očekuje borba za najviši plasman i ulazak u elitno društvo.

Rukometaši su jesenji deo sezone Super B lige završili na drugom mestu sa bodom zaostatka za negotinskim Hajduk Veljkom, sa kojim će voditi ljutu borbu do konačnog cilja.

Krenuli smo sa pripremama, na prozivci su se pojavila i dva nova igrača, sa kojima ćemo ugovoriti saradnju. U zavisnosti od toga kako će teći pripremni period, videćemo da li je to dovoljno za izazove koji nam predstoje. Bazični deo neće biti dugačak i već smo ugovorili utakmicu sa superligašem Železničarom u Nišu 17. Januara. Plan je da vikendom igramo kontrolne mečeve koji će nam dati pravu sliku. Treniraćemo punim gasom sve do sredine februara, kada nas očekuje osmina finala Kupa Srbije. Cilj je jasan i odavno zacrtan - prvo mesto i plasman u Superligu, najavio je očekivanja trener, Miloš Sretenović.

Lidere prvenstva jedinstvene Super B lige, rukometašice Radničkog očekuje težak rad kako bi materijalizovale bodovnu prednost nad najbližim konkurentima i ostvarile sportski san 

Očekivanja o nastavku sezone i o samom toku priprema ekipe iz Šumadijske prestonice izneo je pomoćni trener Vladimir Mladenović.

Prvo mesto na tabeli nam nameće obavezu da još jače i bolje radimo u narednom periodu, kako bi i drugi deo bio podjednako dobar u ispunjenju cilja, a to je ulazak u najviši rang. Veliki broj zakazanih prijateljskih utakmica sa ekipama iz Super lige će nam dobro doći da što spremniji uđemo u prolećnu sezonu. Predstoji nam, pored pripremnih utakmica, vraćanje fizičke spreme na nivo jeseni, gde smo pokazali da smo jedna od najspremnijih ekipa. Povratak dve igračice, Jasmine Kolak i Natalije Mikić koje su propustile prvi deo prventsva zbog povreda, biće od velike pomoći da uz devojke koje su odlično iznele jesen, tako i nastavimo u predstojećim prvenstvenim utakmicama i takmičenju u Kupu Srbije.

Obe selekcije Rukometnog kluba Radnički će bazični i taktički deo priprema obaviti u Kragujevcu.R2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 









 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu