Rukometaši Radničkog spremni za dvomeč u Norveškoj - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog odigraće dvomeč protiv ekipe Storda u okviru Top 16 faze EHF Čelendž kupa. Utakmice su na programu u petak i subotu od 19.00 časova u gradu Stordu u Norveškoj.

U slučaju pobede  Kragujevčani će imati priliku da ponove najbolji rezultat kluba na evropskoj sceni – plasman među osam najboljih. 

“Od svojih igrača zahtevam ozbiljnost, posvećenost i polivalentan pristup u igri. Svi igrači na koji na koje računam kao deo ekipe Radničkog, moraće da budu u stanju da doprinose u svakom segmentu igre. To će dodatno ojačati napu rotaciju, na kojoj jako mnogo radimo od kako sam preuzeo klub,” dodao je Milentijević

“Mi i dalje radimo na tome da iz utakmice u utakmicu unapređujemo igru. Napad je fukcionisao relativno dobro, ali smo tokom predhodnih utakmica imali dosta problema u tranziciji. Odbrana je ono na čemu treba raditi, kao i polu kontra, koja takođe mora da bude na višem nivou, ukoliko želimo da održimo nivo igre i ostvarimo uslove za napredak,” rekao je Bojan Milentijević, trener Radničkog.

Norvežani ne kriju da respektuju viceprvaka Srbije i učesnika SEHA GSS Lige, i smatraju da je prelomna činjenica u njihovu korist to što Stord igra obe utakmice kod kuće.

“Mogućnost da igramo ove dve utakmice EHF Challenge Cup-a došle su nakon odgromnog truda koji smo uložili poslednjih meseci. Naše ambicije su jasne, idemo na pobedu u oba meča, bez obzira na činjenicu da ih igramo u gostima. Sada je sve u našim rukama. Pozivam na fokus i ozbiljnost. Prihvatili smo izazov da igramo obe utakmice u gostima, jer verujemo u kvalitet naše ekipe. Želimo da profesionalno i maksimalno motivisano odradimo posao u Norveškoj i ostvarimo največi uspeh kluba na evropskoj sceni,” rekao je Ivan Milivojević, generalni sekretar kluba.

izvor/foto: rkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu