Kragujevačko Pozorište za decu na lutkarskom festivalu u Kini - iKragujevac


Kultura

Ansambl “Pozorišta za decu“ učestvovaće na Petom Međunarodnom lutkarskom festivalu “Zlatna magnolija“ koji će u Šangaju biti održan od 3. do 8. novembra. U takmičarskom delu programa pozorište iz Kragujevca nastupiće sa predstavom “Basne iz senke“.

Kragujevačko “Pozorište za decu“ je jedini predstavnik Jugoistočne Evrope, a osim našeg pozorišta, nastupaće ansambli iz Francuske, Nemačke, Holandije, Portugala, Rusije, Slovačke, Španije i Kine.

“Zlatna magnolija“ je jedini međunarodni umetnički festival državnog nivoa u Kini i odvija se pod pokroviteljstvom ministarstva kulture, a u organizaciji Narodne skupštine Šangaja. Vremenom je izrastao u vodeći projekat za kulturnu razmenu u Kini i predstavlja jedan od najuticajnijih festivala u međunarodnim umetničkim krugovima.

Inače, predstava “Basne iz senke“ premijerno je izvedena 2. marta ove godine. Predstavu je režirala Biserka Kolevska a scenograf i kostimograf je Svila Veličkova. Igraju: Darija Nešić, Milomir Rakić, Miloš Milovanović i Vladimir Đoković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu