OVO JE ZEMLJA ZA NAS: Sećanje na Milana Mladenovića u Domu omladine - iKragujevac


Kultura

Nakon rasprodatog februarskog koncerta u Dom omladine Kragujevac ponovo kod nas Deca iz vode / EKV tribute band project / sa programom "Sećanje na Milana Mladenovića - Kao da je i dalje tu".

Deca iz vode je beogradski EKV tribute band i projekat nastao pre dve godine sa idejom da se koncertno obeleži sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi . U ulozi M.M., kao vokal i gitara, je Zoran Mladenović (Kiza Bluza bend, So Sabi, Jelizaveta Bam) , a kao nekad Margita klavijature svira već afirmisana mlada umetniica Luna Škopelja (Svi na pod, Xanax, Čovek vuk). Bas gitaru svira Srđan Nikolić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II, i dva najveća hita iz Milanovog perioda u grupi Šarlo Akrobata. Energija i emocija koja se emituje sa bine je odlična, a atmosfera u publici po pravilu euforična. Od strane muzičke i stručne javnosti bend je proglašen za najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao.. Bend unazad godinu dana beleži brojne veoma posećene koncerte širom Srbije i regiona od kojih je većina bila rasprodana.
Kao gosti na bini pojaviće se i članovi kragujevačkih grupa Č.B.S., L.U.R. i Vesele osamdesete!

Grupa deluje u okviru istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umetnika raznih profesija koji rade nešto inspirisani EKV-om, pa će publika na video screenu moći da vidi i interesantne fotografije i video spotove urađene od strane nekoliko web i video dizajnera. Moderator celog događaja je Aleksandar Šarčević osnivač udruženja koji će predstaviti ceo projekat. a pre početka koncerta biće emitovan kratki tv film “Dečak iz vode” autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja i drugi poznati muzičari i ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas.

Ulaz je od 21.00h a do 22.00h će biti puštani video spotovi pesama koje bend neće svirati, zatim projekcija filma a negde oko 22.30h će početi koncert koji će trajati preko 2 sata. Po prvi put Kragujevčani će moći da čuju i jedan unplugged blok pesama baš kao što su to nekad radili Milan i Magi.

Karte će biti 300 din i moći će da se kupe u pretrpodaji na blagajni Doma Omaldine dok će na dan koncerta biti 450 din.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu