Završen 11. JoakimInterFest - iKragujevac


Kultura

U Kragujevcu je juče završen 11. JoakimInterFest, međunarodni pozorišni festival na kome je od 7. do 15. oktobra učestvovalo osam predstava u takmičarskom programu, a prema izboru selektora Željka Jovanovića.

Odlukom stručnog žirija u sastavu: Miloš Latinović književnik (predsednik žirija), reditelj Goran Cvetković i glumica Maja Izetbegović za najbolju predstavu festivala proglašena je predstava „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, po tekstu Tanje Šljivar i u režiji Mirjane Karanović.

Nagrada za režiju dodeljena je Ani Đorđević za predstavu „Moje dete”. Beogradskog dramskog pozorišta. Joakimovu nagradu za za glumu dobila je Mirjana Karanović za ulogu Mare u predstavi „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.
Joakimovu nagradu za glumu dobila je Jovana Gavrilović za ulogu Ranke u predstavi „Moje dete” Beogradskog dramskog pozorišta.

Joakimovu nagradu za vizulenost, za dizajn i izradu maski u predstavi “San letnje noći “ Knjaževsko-srpskog teatra dobila je Ana Kolbjanova.

Specijalnu Joakimovu nagradu za produkciju predstave ”San letnje noći” dobio je Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca.

Žiri je sve odluke doneo jednoglasno.

Nagradu publike 11. JoakimInterfesta dobila je predstava „Moje dete”. Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovogodišnji JoakimInterFest koji se odvijao pod sloganom „Sreća prati hrabre” završava se večeras kada će u čast nagrađenih glumci Teatra Al. Davila iz Piteštija izvesti predstavu "Edit Pjaf u vrtlogu sreće".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu