Sve spremno za JoakimInterFest - iKragujevac


Kultura

Međunarodni pozorišni festival JoakimInterFest, osmi po redu, biće održan od 7. do 15. oktobra u Knjaževsko-srpskom teatru iz Kragujevca. Na ovogodišnjoj manifestaciji u takmičarskom delu biće izvedeno osam predstava po izboru pozorišnog kritičara Gorana Cvetkovića, koji je ovogodišnju selekciju najavio pod sloganom - Živeti s drugim ili nova humanost.

Među predstavama koje će biti izvedene na JoakimInterFestu su "Poreklo sveta" nemačkog teatra Stadthteather Ingolštat, "Let iznad kosovskog pozorišta" Quendra multimedia iz Prištine, "Sam đavo" koprodukcija PASS-PORTiz Segedina i Kostolanji Deže Szihnhaz iz Subotice, kao i "Kuhinja" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luka. Tu su i: "Skrivene strepnje" Šabačkog pozorišta, "Grebanje ili kako se ubila moja baka" Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, "Izbrisani" slovenačkog pozorišta Prešernovo gledališče Slovenija i "Elijahova stolica" koprodukcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta i festivala MESS iz Sarajeva.

O nagradama će odlučivati žiri koji čine poznati reditelji iz Makedonije, Srbije i Mađarske: Vladimir Milčin, Goran Marković i Laslo Keseg. Poslednje večeri festivala u čast nagrađenih biće izvedena predstava „Mara/Sada" Dramske akademije Skoplje.

izvor: danas.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu