Aleksandar Ćirić ostaje u Radničkom ! - iKragujevac


Sport

Aleksandar Ćirić ostaje i naredne sezone u Radničkom iako je početkom leta trebalo da napusti šampione Evropa Kupa i preseli se u istanbulsku Enku.

Nekadašnji reprezentativac i trofejni vaterpolista svojim iskustvom i kvalitetom doprineće da naredne sezone Kragujevčani nastave sa uspesima na evropskoj i domaćoj sceni uprkos izdašnoj ponudi iz Turske.

Ćirić je započeo karijeru u Crvenoj zvezdi 1993. i odmah osvojio naslov šampiona, da bi potom taj uspeh ponovio još šest puta u kapici Bečeja sa kojim je stigao i do titule prveka Evrope 2000.U inostranstvu je nastupao za Brešu, Budvu i Barselonetu. U reprezentaciji je nastupao više od deset godina pre povlačenja 2008. godine i osvojio između ostalih trofeja i tri evropska zlata, jedno srebro i dve bronze na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Radnički se ovog leta pojačao dolaskom Ivana Basare, Miloša Korolije i Srđana Vusanovića, a klub su naustili Vojislav Čupić (otišao u Oradeu), Đrđe Bašić i Igor Lazić koji će naredne godine nastupati kao pozajmljen igrač za novog prvoligaša Nais.

Radnički zvaničnu sezonu otvara kvalifikacionim turnirom Lige šampiona u Kragujevcu od 26. do 29. septembra gde će gostovati Budva, Monpelje, Spartak Volgograd, Vaspo Hanover i Oradea.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu