Nvidia najavila i svoju igračku konzolu - iKragujevac


IT

Tokom konferencije za novinare na CES-u 2013, Nvidia je uspela da izvuče svoje veliko iznenađenje iz rukava, prenosivu igračku konzolu baziranu na Tegra 4 čipu, Nvidia Project Shield.

 

Novi Shield ima kontroler prilično standardne veličine sa 5-inčnim touchscreen ekranom Retina klase 1280x720 rezolucije (294dpi) uz Nvidia DirectTouch tehnologiju. Konzola sadrži dopunjive baterije sposobne da održe korak sa do 38 sati igranja ili do 24 sata HD video reprodukcije, uz integrisani audio sistem kao i HDMI izlaz, microUSB, slot za microSD kartice kao i 3,5 mm audio priključak na ploči.

Takođe sadrži integrisani 802.11n 2x2 MIMO game-speed Wi-Fi koji obezbeđuje visoku propusnost, ultra-brzi wireless za strimovanje. I na kraju treba naglasiti da je konzola bazirana na Android 4.1 Jelly Bean operativnom sistemu, sa čistim Androidom bez prilagođenog korisničkog interfejsa.

Nažalost, Nvidia nije dala nikakve preciznije informacije o datumu objave i ceni nove konzole, a jedino što se moglo saznati je da se očekuje u drugom tromesečju.

{youtube}5dRGuhv5-fE{/youtube} {jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu