Lenovo: tablet za četiri osobe - iKragujevac


IT

Kompanija Lenovo predstavila je tablet IdeaCentre Horizon Table PC koji je veličine osam iPad-a i može da opsluži dodire deset prstiju istovremeno.

 

Lenovo je kupcima ponudio tablet koji će celu porodicu držati na okupu. Umesto da svako koristi svoj tablet, Lenovo nudi jedan veličine stola koji će moći da koristiti 4-5 ljudi odjednom. IdeaCentre Horizon Table PC se reklamira kao prvi "interpersonalni kompjuter".

IdeaCentre Horizon Table PC koji je upravo predstavljen na CES-u ima 27-inčni ekran i operativni sistem Windows 8. Namenjen je da stoji na stolu, ali ga je moguće i podići. Njegov ekran može da odgovori na dodire deset prstiju istovremeno, a veličina mu je jednaka veličini čak osam iPad-a zajedno. Njegova težina iznosi 6,8 kg, a tablet će imati i džojstike za igranje igara.

Lenovo, kineska kompanija koja je preuzela IBM-ov posao sa kompjuterima, prodaju Table PC-a započinje ovog leta, a očekuje se da cena ovog uređaja bude oko 1.300 evra.

Ideju za ovakav tablet prvi je imao Microsoft sa svojim ekranom osetljivim na dodir veličine 30" još 2008. godine. Nazvan je Surface i bio je namenjen za komercijalne aplikacije. Međutim, ime mu je promenjeno u PixelSense, jer je kompanija ime Surface iskoristila za drugi tablet prošle godine.

Nedavno je kompanija Sony predstavila PC Tap 20 koji se takođe može položiti, ali je manji od modela kompanije Lenovo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu