Sony Xperia Z - iKragujevac


IT

Japanski gigant će ove nedelje postaviti prvi ozbiljan izazov Appleu i Samsungu.

 

Sony je poslednjih godina zaostajao za pomenutim rivalima u takozvanom ratu smartfonima, ali pokušaće da se vrati na scenu novom linijom tankih elegantnih telefona sa Androidom - Xperia Z i ZL na predstojećem Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu.

Jedan od modela bi trebalo da bude negde između tradicionalnog smartfona i većeg tableta, sa displejem od 5 inča. Xperia Z bi trebalo da ima foto-aparat od 13 mp i četvorojezgarni procesor u minimalističkom dizajnu koji se razlikuje od konkurencije.

Denis van Ši, šef u Sonyju za prodaju i marketing, kazao je za nemačke medije da se kompanija sprema da plasira „model koji će biti rame uz rame sa iPhoneom i Galaxyjem S III”.

Ako bude ispunio očekivanja, Sony bi mogao da zagrize ozbiljniji zalogaj na tržištu mobilnih telefona za koje se očekuje da će sledeće godine bti vredno 150 miijardi dolara.

Ovo će biti veliki test za izvršnog direktora Kuzua Hiraija, koji je pre devet meseci došao na to mesto i dao sebi rok od dve godine da kompaniju vrati na staze profita (poslednje četiri godine posluje sa gubicima).

On je već prekinuo veze sa Ericssonom i preselio glavne kancelarije za mobinu jedinicu iz Švedske u Tokio.

Sony neće biti „usamljeni jahač" na CES-u. Očekuje se da Samsung predstavi novi model telefona sa fleksibilnim ekranom iako on neće biti dostupan u prodaji još neko vreme.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu