Trogodišnjake uče o "crnoj strani" interneta - iKragujevac


IT

Velika kampanja o rizicima upotrebe interneta, koja bi trebalo da poveća opreznost pre svega dece ali i odraslih, počeće na proleće u Velikoj Britaniji.

Zvanično, deca mlađa od 13 godina ne bi smela da koriste internet stranice kao što je Facebook. Međutim, često i deca vrtiću koriste uređaje poput iPada pa britanske vlasti smatraju da za podučavanje o rizicima nikad nije prerano. Tako će kampanja obuhvatiti čak i decu staru tri godine, prenosi Jutarnji list.Oni će tako učiti kako da upravljaju svojim podacima i zašto ne bi smeli da objavljuju 'neprikladne' informacije na internetu. S druge strane, tinejdžeri će učiti o krađama brojeva kreditnih kartica, ali i identiteta. 

"Moramo da se suočimo sa ovim problemom. Život u umreženom svetu ima mnogo prednosti, ali postoji i tamna strana", rekla je Kloi Smit iz kabineta premijera. Kampanja britanske vlade koja otkriva "mračnu stranu" interneta obuhvatiće i sve one koji "rizikuju" kupujući preko interneta, ali i četujući. Ministri su obećali da će rešiti taj problem jer se, upozoravaju, previše ljudi ponaša nemarno objavljujući privatne podatke na internetu. 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu