Smartfon čija baterija traje 20 sati - iKragujevac


IT

Poslednjih nekoliko modela južnokorejskog proizvođača pokazali su se odlični u odnosu kvaliteta i cene. Model „optimus L9“ je pokazatelj toga da je LG i dalje na dobrom putu kada su telefoni solidne hardverske jačine u pitanju, a baterija ovog uređaja traje neverovatnih 20 sati, što se i pokazalo na Blicovom testu.

 

Baterija ovog uređaja je segment koji svakako moramo pohvaliti na samom početku jer je izgurala skoro 20 sati mučenja sinhronizacije tri mejla, dve društvene mreže, redovno četovanje, pozive i pokoje fotografisanje.

Telefoni sa oštrim uglovima su nekako već postali zaštitni znak kompanije LG, pa je tako i model L9 u tim okvirima i samim tim jako podseća na model L7.
Čak su i hardverski tasteri na istom mestu, glavni ispod ekrana, za otključavanje sa desne, regulatori zvuka sa leve. Tu su i dva taktilna pored i ispod ekrana (meni i back).

Prilično je lagan, ali zbog povećeg ekrana i oštrog, pravougaonog oblika osobe sa manjim šakama mogu da imaju poteškoće prilikom korišćenja.

Telefonom dominira IPS ekran sa odličnim osvetljenjem i gotovo je nemoguće gledati duže vreme u njega kada je na maksimalnoj jačini. Boje su veoma jasne i oštre, a uglovi gledanja veliki.

Aparat radi na Android verziji 4.0.4, koja je presvučena LG-jevim interfejsom Optimus 3.0. Uz pomoć njega lako se menjaju teme, ikonice i vidžeti.

Početni ekran ima sedam stranica, a uz povlačenje trake sa notifikacijama dobija se pet prečica za podeševanje koje se mogu menjati po želji korisnika. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu