Najskuplje prodati internet domeni u 2012. - iKragujevac


IT

Za ulazak na listu potrebno je da cena bude bar 60.000 dolara. Domen Investing.com je daleko premašio tu cifru i zaseo je na prvo mesto promenivši vlasnika za dva i po miliona dolara. Ostali su daleko iza

 

Da shvatite da internet domeni mogu da budu i te kako dobra investicija potrebno je samo da bacite pogled na godišnju listu 100 najskupljih domena.

Za ulazak na listu potrebno je da cena bude bar 60.000 dolara. Domen Investing.com je daleko premašio tu cifru, i zaseo je na prvo mesto promenivši vlasnika za dva i po miliona dolara (da budemo precizni 2.450.000). Na dalekom drugom mestu nalazi se sajt PersonalLoans.com, koji je prodat za jedan milion.

Treće mesto zauzimaju četiri vebsajta, FreeWebsite.com (očito i nije baš toliko “free”), Webhosting.co.uk, Challenge.com i Jackpot.com, koji su prodati za pola miliona američkih “zelembaća”.

Nešto bolje su prošli kupci domena GiftBasket.com, koji su za svoju akviziciju morali da izdvoje “tričavih” 350.000 dolara. U stopu ih na osmom mestu po vrednosti prate VI.com i BJ.com, koji su prodati za $325.000.

Deseti na top 10 listi je 60.com, koji je koštao svoje nove vlasnike $310.000.

Kompletnu listu možete pogledati na ovoj adresi.

Podsetimo, najskuplji internet domen u istoriji bio je Insure.com, koji je 2009. godine prodat za 16 miliona, dok je Sex.com oktobra 2010. godine prodat za 14. Interesantno je napomenuti da se na listi top šest najskupljih veb-adresa u istoriji nalaze tri vezana za investicije i dva za pornografiju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu