NESREĆA U SRBIJI: Kamiondžija izašao da opere ruke, a kamion sam krenuo - iKragujevac


Hronika

Župljanin N. B.(46), vozač kamiona koje je ovog vikenda u bizarnoj nesreći udario u zaustavljeno putničko vozilo "subaru" u centru Aleksandrovca izjavio je da je svoj teretnjak napustio nakratko, da bi oprao ruke kod mušterije, kojoj je ranije doterao drva.

U saobraćajnoj nezgodi kamiondžija je, naime, ostavio upaljen svoj teretnjak, a da prethodno nije povukao parkirnu kočnicu.

Teretnjak je potom udario u zaustavljenu "subaru" u kojoj je bilo petoro ljudi!Do bolnice u Kruševcu hitno su transportovane dve povređene Aleksandrovčanke, putnice automobila, N. K.(50) i J. B.(46).

Prvoj je izvađena slezina, dok je druga u udesu zadobila povrede rebara. Obe su na Odeljenju intenzivne nege u bolnici.

- Kamion marke "mercedes 1419" vlasništvo osumnjičenog N.B.(46) iz Aleksandrovca bio je parkiran niz nagib u Vidovdanskoj ulici, a nakon što je osumnjičeni startovao kamion i isti napustio, došlo je do pokretanja kamiona i kretanja istog niz nagib, nakon čega je kamion prednjim delom udario u putničko vozilo marke "subaru", koje je bilo zaustavljeno na semaforu u Kruševačkoj ulici, zbog upaljenog crvenog svetla - pojašnjava za "Novosti" Milan Mihajlović, vd javnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Brusu, dodajući da je u toku preduzimanje dokaznih radnji rad utvrđivanja svih okolnosti kako je došlo do predmetnog događaja.

U putničkom vozilu bili su i vozač M. B, kao i putnica P. S, koja nije zadržana u bolnici. Policija je saopštila da je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, vozaču kamiona N. B. određena mera zadržavanja.

Prema nezvaničnim saznanjima, kamiondžija je u međuvremenu saslušan i nije bežao od činjenica koje su bile vidljive na terenu.

- Svestan je šta je uradio, a njemu se čini da se sve odigralo za minut - kaže izvor iz istrage.

Navodno je ta osoba kod koje je svratio da opere ruke brzo shvatila šta se dešava i uzviknula "pošao ti je kamion", ali je već bilo kasno.

Kamion je "sam" prešao nešto više od 50 metara i udario u auto.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu